Home Permanente Make-up Permanente Make-up verwijderen Huidverbetering Acne Wenkbrauwstyling Wimpers Pedicure De salon Prijslijst Webshop
Skin Essentials

Wat is acne?

De meesten van ons kennen het wel of hebben wel eens te maken gehad met een puistje hier en daar. Tijdens je puberteit krijg je vaker te maken met een vettere huid welke zich ook verdikt door hormonen. Hierbij ontstaan dan ook grovere poriën. Bij het ontstaan van een vettere huid wordt ook de zuurgraad van de huid lager dan normaal. Hierdoor krijgen de bacteriën welke puistjes en ontstekingen veroorzaken meer kans om zich te vermenigvuldigen. Vaak kun je dit verhelpen met een milde reiniging en een peeling. Maar, wat nou als dit je zelf thuis niet lukt?

Met de hulp van een schoonheidsspecialiste welke je ondersteunt met de juiste behandelingen en je de juiste producten adviseert kun je de acne verhelpen. Zo voorkom je het risico dat de acne erger wordt en voorkom je dat er littekens ontstaan door bijvoorbeeld het krabben of onjuist verwijderen van de onzuiverheden.

Wat veroorzaakt acne?


- Hormonaal

Door de pubertijd verandert onze hormoonspiegel. In sommige gevallen uit zich dit in een vettere, verdikte huid. Een verdikte huid heeft de neiging dode huidcellen vast te houden welke de talgklieren verstoppen en dus puistjes en ontstekingen kunnen veroorzaken.

- Producten

Gebruik jij zelf thuis producten? In sommige gevallen zijn deze producten te sterk, bevatten te hoge concentraties van werkstoffen welke je huid niet gewend is. In dit geval kan je huid verzwakken waardoor de huid gevoeliger is voor ontstekingen. Gebruik jij producten welke te vet van structuur zijn, ook dan kan je huid verstopt geraken.

- Allergie voor producten

Als je een allergie hebt voor bepaalde cosmetica of bepaalde stoffen in cosmetica, kan zich dit ook uiten in acne.

- Stress

Stress zorgt voor een verhoogde productie van hormonen welke zich ook uit naar je huid eventueel in de vorm van acne. Hiernaast kost stress je veel energie en voedingsstoffen, voedingsstoffen welke je huid ook gebruikt.

- Voeding

Wist je dat een teveel aan suikers ook acne kan veroorzaken? Pak dus eens wat sneller naar wat groente of fruit in plaats van naar die zak chips. Je huid heeft voedingsstoffen nodig om gezond te kunnen blijven. Eet je te weinig goede voedingsstoffen dan uit zich dit in de huid. Je lichaam zal namelijk als eerste de belangrijkste organen voorzien van voedingsstoffen zoals de longen, het hart, de hersenen etc.

- Allergie voor voeding

Ben jij lactose intollerant of kun je geen tarwe verdragen? Bij het eten van deze producten krijg je dan vaak darmproblemen welke zich ook kunnen uiten in de huid. Wist je dat melkproducten veel hormonen bevatten? Klinkt gek he? Toch is het zo. Melkproducten kunnen dan ook acne veroorzaken.

Wat kunnen we doen aan acne?

Nu dat we weten hoe acne ontstaat en wat het kan veroorzaken is het ook belangrijk om te weten hoe we acne nu kunnen tegengaan.

Het is belangrijk om als eerste naar productgebruik voor thuis te kijken. Laat je ten alle tijden goed adviseren door een schoonheidsspecialiste. Er zit namelijk heel wat verschil in het gebruik van producten voor een vette huid welke gevoelig is voor acne en een gevoelige huid welke een allergische reactie vertoont.

Naast het juiste productgebruik voor thuis is het ook belangrijk dat de onzuiverheden zoals pukkeltjes, comedonen, mee-eters etc. op de juiste wijze verwijderd worden. Vaak zien we in de salon dat velen de neiging hebben om te gaan krabben of te pulken. Probeer dit toch te voorkomen, hierdoor kunnen namelijk littekens ontstaan.
Samen kijken we naar wat jouw huid nodig heeft en bepalen we de te behandelen frequentie. In de salon zullen we de huid dan op de juiste wijze voorverweken of verdunnen en de onzuiverheden verwijderen.

Adres


Van Vollenhovenstraat 15

4561JJ, Hulst

Openingstijden


Maandag: gesloten
Dinsdag: op afspraak
Woensdag: op afspraak
Donderdag: 18:00-21:00
Vrijdag: 10:00-17:00
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Contact


Tel: +31 (0)644181381 (enkel whatsapp)
Email: info@skinessentials.nl.